2310 652 776 - eosvolley@@nohotmail.com.com
Το 10 το καλό ο ΕΟΣ στη Φιλία Ομάδων

«Με μεγάλη μας χαρά αποδεχτήκαμε την πρόταση σας να συμμετέχουμε στο άτυπο σύνδεσμο Φιλίας Ομάδων που έχετε ξεκινήσει και απαριθμεί πλέον 10 ομάδες μαζί με την δική μας. Σας συγχαίρω για την σύλληψη και υλοποίηση της ιδέας και υπόσχομαι με τη σειρά μας να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι στην προσπάθεια αυτή», με τιμή ο πρόεδρος Στέλιος Δημητριάδης.

 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Φιλίας Ομάδων και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση της υπογραφής του συμφώνου και του φιλικού αγώνα με το Peristeri Volley.

 

 

Το 10 το καλό με τον ιστορικό ΕΟ Σταυρούπολης στη Φιλία Ομάδων

Με τον ιστορικό ΕΟ Σταυρούπολης να είναι η δέκατη στη σειρά ομάδα που συμπληρώνει το έως τώρα πάζλ Φιλίας ομάδων ξεκίνησε αυτή η χρονιά για τον νεοσύστατο σύνδεσμο! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης που μεγάλωσε και γαλούχησε αθλητικά τους θρύλους του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ Σοφία Αγγελάκη και Χαρούλα Ελευθεριάδου θα φροντίσει να μεταλαμπαδεύσει τη φλόγα καλών πρακτικών και ευ αγωνίζεσθαι στους κόλπους της αλλά και άλλων συλλόγων στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Η λιτή εκδήλωση διεύρυνσης της αθλητικής αλυσίδας πραγματοποιήθηκε χθες 05/01 στο Περιστέρι κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα παγκορασίδων Peristeri Volley-ΕΟ Σταυρούπολης επικυρώνοντας την περαιτέρω ανάπτυξη του συνδέσμου που τώρα καμαρώνει 10 πλέον μέλη:. Peristeri Volley, Άρτεμις Κορυδαλλού, ΑΠΣ Αλίμου, ΓΣ Πετρούπολης, ΑΟΝ Αργυρούπολης, ΦΟ Βριλισσίων, ΑΟ Παλλήνης, Ροδιακό Σύλλογο Πετοσφαίρισης «Τελχνινίς» , ΣΦΑΜ Φοίβο, ΕΟ Σταυρούπολης.

 

Η Φιλία είναι για τα μέλη της τροφή αισιόδοξης σκέψης για τον αθλητικό κόσμο που έχουν ονειρευτεί και είναι εφικτό να δημιουργήσουν!

 

ΦΙΛΙΑ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Μνημόνιο συναντίληψης ομάδων του βόλεϊ για την ανάπτυξη καλών πρακτικών συμπεριφοράς και ευ αγωνίζεσθαι.

Για ποιο λόγο: Για την απόλαυση της πραγματικής διάστασης του αθλητισμού, για την ανάδειξη των παιδαγωγικών αρχών και αξιών της Αθλητικής Παιδείας, για τη αρίστευση του κλίματος εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων και για την ανάδειξη των πραγματικών πρωταγωνιστών που είναι οι αθλητές. Για την πολύπλευρη ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και των ανθρώπων που το υπηρετούν.

Σύσταση-Υλοποίηση Φιλίας ομάδων: (Αθλητικοί σύλλογοι και την υλοποιούν τα μέλη αυτών: αθλητές, προπονητές, παράγοντες, γονείς, θεατές).

Οι αθλητικοί σύλλογοι που συγκροτούν τη φιλία ομάδων (ΦΟ) καλούνται, πράττουν και υλοποιούν ως εξής:

1.Κάθε αγώνας μεταξύ μελών της Φιλίας Ομάδων (ΦΟ) λογίζεται σαν συμμετοχή μιας ομάδας. Αντίπαλος υπάρχει αλλά τον ευγνωμονούμε που υφίσταται γιατί πολύ απλά χωρίς αυτόν δεν υφίσταται αγώνας. Οι θεατές της ΦΟ ενδιαφέρονται να δημιουργούν θερμό κλίμα για όλους τους αθλητές ή αθλήτριες ως μια μεγάλη οικογένεια. Μεμονωμένες περιπτώσεις αποκλίνουσας συμπεριφοράς δέχονται συστάσεις από φίλα προσκείμενους θεατές ή αν υπερβούν τα όρια αποβάλλονται από τον αγωνιστικό χώρο. Κανένας δε μπορεί να χαλάσει το κλίμα ενός αγώνα παιδιών κάθε ηλικίας

2.     Τα μέλη της ΦΟ δεν ασχολούνται με διαιτητικές αποφάσεις. Υπάρχει άλλος φορέας να τις κρίνει. Αντίθετα, χειροκροτούν και τους διαιτητές στην αρχή και στο τέλος ενός αγώνα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

3.     Στελέχη της ΦΟ εκπαιδεύουν με τακτικό ρυθμό (ομιλίες, έντυπα, σχετικές αναφορές σε social media) τα μέλη τους για τη σπουδαιότητα των καλών πρακτικών και του ευ αγωνίζεσθαι.

4.     Τα μέλη της ΦΟ πραγματοποιούν κοινές εκδηλώσεις σύσφιξης σχέσεων (εκπαιδευτικές ή αθλητικές εκδρομές, φιλικούς αγώνες, συνεστιάσεις μελών, σεμινάρια ενημερωτικής ύλης για παιδιά και γονείς)

5.     Το γηπεδούχο σωματείο βρίσκει συχνά λόγους να βραβεύει μέλη της ΦΟ του ανταγωνιστικού-φιλοξενούμενου σωματείου πριν την έναρξη των αγώνων τους

6.     Τα μέλη της ΦΟ αποφεύγουν δηκτικά σχόλια προς κάθε άλλο σύλλογο ακόμα και αν προκληθούν

7.     Τα μέλη της ΦΟ δεν χάνουν ευκαιρία ώστε να τείνουν χέρι φιλίας και σε άλλα αθλητικά σωματεία που θα εισχωρήσουν στον άτυπο φορέα ΦΟ με σκοπό οι καλές συμπεριφορές και οι συνεργασίες να κατακλύσουν τους αγωνιστικούς χώρους

8.     Σε θέματα μετεγγραφών αθλητών μεταξύ ομάδων της ΦΟ προηγείται η συνεννόηση μεταξύ των σωματείων πριν γίνει επαφή με τον αθλητή ή αθλήτρια.

 

Φιλία ομάδων, γεννήθηκε γιατί το έχουμε ανάγκη

Με μεγάλη χαρά περιμένουμε την επόμενη συμμετοχή φιλίας