2310 652 776 - eosvolley@@nohotmail.com.com
Η Ιστορία του ΕΟΣ

Αγαπητοί φίλοι,

Το 2015 συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ίδρυση του Εκπολιτιστικού Ομίλου Σταυρούπολης, ενός από τους μαζικότερους και ιστορικότερους συλλόγους των Δυτικών Συνοικιών.

Τότε, το 1965 μια ομάδα νέων με ανησυχίες ίδρυσαν τον Ε.Ο.Σ. με σκοπό την προσφορά στους νέους συμπολίτες τους και όραμα για μία καλύτερη Σταυρούπολη.

Σε όλα αυτά τα χρόνια, όσοι ασχολήθηκαν με το σύλλογο κατάφεραν να τον αναδείξουν σαν ένα σημαντικό πολιτιστικό φορέα με προσφορά τόσο στην κοινωνία όσο και στον αθλητισμό.

Η καταξίωση του Ε.Ο.Σ. στη συνείδηση του κόσμου ήρθε μετά από τις αμέτρητες επιτυχίες και την προσφορά του στους συμπολίτες μας.

Το 2015 είναι η χρονιά που μέσα απο τις εορταστικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, θα γίνει ο απολογισμός του έργου που ο σύλλογος παρουσίασε μέχρι σήμερα αλλά και το όραμα που εξακολουθεί να υπάρχει και να μας καθοδηγεί για μια πόλη - τον Παύλο Μελά πια - με κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη, πολιτισμό και αθλητισμό.

 

Σήμερα ο Ε.Ο.Σ. στον πολιτιστικό τομέα διατηρεί:

  • Τμήμα δημοτικών χορών, με πολλές συμμετοχές σε διάφορες πόλεις στη Βόρεια Ελλάδα και στον εξωτερικό.
  • Τμήμα μοντέρνου χορού.
  • Τμήμα δανειστική βιβλιοθήκης.
  • Τμήμα εθελοντικής αιμοδοσίας.
  • Τμήμα παιδικού χορευτικού.
  •  

 

Στον αθλητισμό διατηρεί:

  • Τμήμα μπάσκετ γυναικών που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. μετά από τρία χρόνια συμμετοχής στην Α2 Εθνική Kατηγορία της Ε.Ο.Κ.
  • Τμήμα βόλλευ γυναικών που συμμετέχει στην Α2 Εθνική κατηγορία της Ε.Ο.Π.Ε.
  • Παράλληλα για όλα τα τμήματα λειτουργούν και συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα ομάδες νεανίδων, κορασίδων, εφήβων και παίδων.

 

Για τα τμήματα όμως που καμαρώνουμε γιατί θεωρούμε ότι προσφέρουμε ως όμιλος σημαντικό έργο στην κοινωνία της Σταυρούπολης, είναι οι ακαδημίες μας. Σήμερα οι ακαδημίες του Ε.Ο.Σ. απασχολούν περίπου 300 παιδιά της πόλης μας, σε όλα τα τμήματα. Τα παιδιά αθλούνται και καθοδηγούνται απο γυμναστές - προπονητές με σκοπό, από τη μία να αποτελέσουν την μεγάλη δεξαμενή για την μελλοντική επάδρωση των αγωνιστικών τμημάτων και από την άλλη να τα αποτρέψουμε να ασχοληθούν με άλλου είδους δραστηριότητες, προτρέποντάς τα να βρούν διέξοδο μέσω του αθλητισμού και κατ'επέκταση και τον πολιτισμό.