2310 652 776 - eosvolley@@nohotmail.com.com

Είμαστε πιά πρωταθλητές. Ο ΕΟΣ πρωταθλητής 2016. Στόν τρίτο τελικό πήραμε την νίκη και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα ΕΚΑΣΘ για την φετινή χρονιά. Σε έναν αγώνα για γερά νεύρα, καθώς η εξέλιξή του δεν προμήνυε ότι θα είχε αυτή την κατάληξη, τα κορίτσια μας με απίστευτη ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο (27-9) πήραν την νίκη και έστειλαν την ομάδα στην Α2 Εθνική κατηγορία. Ο αγώνας:  Με καλό ξεκίνημα στα πρώτα λεπτά δείξαμε ότι δε φοβόμαστε τον αγώνα ,που για τις περισσότερες αθλήτριές μας ένας τελικός ήταν κάτι πρωτόγνωρο καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των κοριτσιών μας δεν ξεπερνά τα 23 χρόνια. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη ,επειδή η ΜΕΝΤ άλλαξε την άμυνά της σε ζώνη και τη διατήρησε σε όλο τον αγώνα και γιατί το άγχος δυσκόλευε το παιχνίδι μας. 12-12 το πρώτο δεκάλεπτο. Η συνέχεια ανάλογη με την ΜΕΝΤ να κυριαρχεί στο γήπεδο χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με 19-26. Τίποτα δεν λειτουργούσε για την ομάδα μας καλά και όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα μπορέσει να αλλάξει η κατάσταση καθώς η ζώνη ήταν ένα πιο πολύ ψυχολογικό πρόβλημα με αποτέλεσμα τα καλάθια να έρχονται με το σταγονόμετρο. Τα πράγματα δυσκόλεψαν ιδιαίτερα όταν η φιλοξενούμενη ομάδα ξέφυγε ακόμη και με έντεκα πόντους στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου. Με ένα ξέσπασμα στο τέλος του δεκαλέπτου η ομάδα μας έριξε τη διαφορά και τελείωσε το τρίτο δεκάλεπτο με σκόρ 32-37. Αυτό, όπως φάνηκε στη συνέχεια, ήταν η αρχή της μεγάλης ανατροπής. Με ¨κυνήγι¨ στην κυριολεξία των αντιπάλων στην άμυνα κατάφερε με συνεχόμενα κλεψίματα να κάνει εύκολα καλάθια, κάτι που έλειπαν μέχρι τότε. Η ΜΕΝΤ δεν μπορούσε να αντιδράσει όπως φάνηκε και παραδόθηκε στην ομάδα μας που δεν σταματούσε να ανεβάζει την διαφορά η οποία σταμάτησε στους 13 πόντους. Τελικο σκόρ 59-46. Ηγέτες στην προσπάθεια αυτή η ¨μικρή-μεγάλη¨ Νίκη Μυγδαλιά με 17 πόντους και 20 ριμπάουντ και η ¨μεγάλη-μικρή¨ Ιωάννα Σαμαρά (13 με 1 τριπ) να σπρώχνει την ομάδα σε άμυνα και επίθεση. Σημαντική συμβολή είχε και η Μαρία Σταυρίδου με 8 πόντους κάνοντας το καλύτερο φετινό της παιχνίδι, η Χριστίνα Κανέλογλου με 7 πόντους και άμυνα που σπάει κόκαλα, η Μελίνα Πετρίδου (4 πόντους) με την εμπειρία της, η ¨αράχνη¨ Θοδώρα Πλάτσα με τους 7 πόντους που έκλεισε το καλάθι στις αντιπάλους της, η Σοφία Μαγδαλιανίδου με 3 πόντους και με αστείρευτο πάθος, η Θεανώ Δημητριάδου με την τρέλλα της, η Ελένη Αντωνιάδου με το ¨άγχος της¨, η ¨αμυντική¨Ειρηνίτα Τσάνταλη , η Δέσποινα Πεχλιβανίδου και η Μαρία Χατζηαράπη οι μικρές της παρέας. Το κύπελλο σήκωσε η αρχηγός της ομάδας Κωνσταντίνα Κεσόγλου που παρότι δεν αγωνίστηκε στα τελευταία παιχνίδια ,λόγω τραυματισμού, κατάφερε με το πάθος και την ενέργεια που μετέδιδε στις συμπαίκτριές της να μην φανεί η απουσία της. 

Οι πόντοι της ΜΕΝΤ : Καμπίτση 7(1), Πεταχτή 8, Καβακίδου 6, Ριτζαλέου 7, Πασιούδη 2, Μαργαρίτη 3, Σωτηριάδου 13(3), Σταματιάδου, Μελλίνη, Μπαξεβάνου, Ζαμπέτογλου.

Καλή η διαιτησία της κ. Τζίμα και του κ. Παπαδόπουλου. Φοβερή η ατμόσφαιρα στο κατάμεστο ΔΑΚ Ηλιούπολης απο του φίλους και των δύο ομάδων. Αλλωστε ένα παιχνίδι είναι το μπάσκετ και πρέπει να το χαιρόμαστε. Α2 του χρόνου πάλι μαζί.